Faalangst-, Add, Adhd, Dyslexie en Stressbegeleiding

Faalangst-, Add, Adhd, Dyslexy en Stressbegeleiding met gekwalificeerde Rij & Theorie docenten

Rij Centraal  heeft veel ervaring met het geven van specialistische rijles. In de afgelopen jaren hebben wij veel leerlingen begeleidt die een andere aanpak nodig hebben. De rijinstructeurs nemen tijdens de rijles uitgebreid de tijd voor de lesinstructie en de rijoefeningen. Wij vinden het belangrijk dat elke leerling op zijn of haar gemak is, het is uit ervaring gebleken dat het leertraject zo ook veel soepeler gaat. Rij Centraal vindt dat iedereen een rijbewijs verdient en gaat daarom met elke leerling de uitdaging aan. 

Er zijn behoorlijk veel leerlingen die terughoudend zijn om op rijles te gaan. Deze onzekerheid komt voort uit de angst dat zij niet zullen slagen vanwege faalangst, rijangst, ADHD of autisme. Onze rijinstructeurs hebben een onderwijs achtergrond en hebben daardoor ook kennis en ervaringen met leerlingen die een specialistische aanpak nodig hebben. Door middel van deze aanpak kunnen wij de leerlingen  die het nodig hebben meer sturing en begeleiding geven gedurende het leertraject, zodat elke leerling zal slagen voor het rijbewijs in 2020. 

Faalangst of rijangst neemt Rij Centraal uiterst serieus. Wij willen deze leerlingen graag helpen om hun angsten te overwinnen en vol zelfvertrouwen de weg op te gaan. Dit is natuurlijk ook mogelijk wanneer je al in het bezit bent van een rijbewijs.

Specialistische coaching

Specialistische omgaan met de leerling

Onderwijskundige professionaliteit

Leerlingcentraal Coaching

Ontwikkelingsgericht instructie

Privé begeleiding voor faalangst, dyslexy, dyscalculie, Add, Adhd

Introductie methode

Voor onze leerlingen die graag rustig willen beginnen met de eerste ervaring achter het stuur plannen wij een introductie ochtend of middag. Tijdens de introductie zal de rijinstructeur kort uitleggen wat er die ochtend of middag van je verwacht wordt. Daarna zal de introductieles beginnen in een rustige omgeving met weinig afleiding en voldoende ruimte op bepaalde rij handelingen te kunnen ervaren en oefenen.  Via deze weg wil rij Centraal Amsterdam jou rustig kennis laten maken met de basisbeginselen van het autorijden voordat je op grote en drukke wegen gaat rijden. Tevens krijgt de rijinstructeur een beeld van hoe je rijd en hoe snel je zijn instructies oppakt. Uit ervaring hebben we gemerkt dat de leerlingen dit als zeer prettig ervaren en meer zelfvertrouwen krijgen. 

Elke leerling die een examen aanvraagt bij het CBR dient een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze dient natuurlijk naar waarheid ingevuld te worden. Op het formulier geef je aan dat je ADHD,  ADD of autisme hebt. Vervolgens word je uitgenodigd door een specialist van het CBR en neem je deel aan een rijtest, zo beoordeeld het CBR of je veilig kan rijden en deel mag nemen in het verkeer.  Houd er rekening mee dat er wachttijden verbonden zijn bij de aanvraag en de reactie van het CBR, dit kan ongeveer 4 tot 6 weken duren. Het advies van het CBR is om alvorens de rijtest minimaal 20 rijlessen te hebben gehad. 

Gezondheidsverklaring; medische status bij CBR

Elke leerling die het praktijkexamen aflegt, moet beschikken over een ingevulde Eigen verklaring (EV). De elektronische Eigen Verklaring wordt door Rij Centraal Amsterdam samen met de aanvraag voor het praktijkexamen verstuurd naar het CBR. Indien alle vragen op de Eigen Verklaring zijn beantwoord met nee, dan is er bij het CBR geen medisch dossier aanwezig. Meer informatie over de eigen verklaring vind je op de site van het CBR.

Op het formulier geef je aan dat je ADHD,  ADD of autisme hebt. Vervolgens word je uitgenodigd door een specialist van het CBR en neem je deel aan een rijtest, zo beoordeeld het CBR of je veilig kan rijden en deel mag nemen in het verkeer.  Houd er rekening mee dat er wachttijden verbonden zijn bij de aanvraag en de reactie van het CBR, dit kan ongeveer 4 tot 6 weken duren. Het advies van het CBR is om alvorens de rijtest minimaal 20 rijlessen te hebben gehad. 

Voor het inloggen en aanvragen van een gezondheidsverklaring bij het CBR dien je in het bezit te zijn van een DigiD. 


Heb je geen DigiD? 

Vraag uw DigiD aan op digid.nl. Gebruik nooit een DigiD van een ander, ook niet van je ouders, kinderen, broer of zus.

Kunt u geen DigiD aanvragen? Machtig dan uw rijschool via dit formulier (voor het reserveren van een praktijkexamen of toets voor de personenauto).